Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rosemarie van der Boon - 31-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Bali is een tropische bestemming waar bijzonder veel moois te ontdekken valt, de vriendelijke en ontspannende sfeer zorgt er gelijk voor dat je in vakantiestemming bent.

De accommodaties waren allemaal goed. Wij vonden het vooral leuk dat het eerste verblijf heel kleinschalig was (de bungalows in Tabanan) waardoor een intieme sfeer ontstaat en de service die zij aanbieden was ook verrassend goed.
Het verblijf in Munduk was onze favoriet, de huisjes waar jij in slaapt zijn heel leuk en overal waar je kijkt heb je een geweldig uitzicht. Ook qua kwaliteit en service was deze goed! De locatie en omgeving is buitengewoon mooi.
De accommodatie in Ubud was qua comfort minder ten opzichte van vorige accommodaties. De service was wel prettig. We hadden hier een dag geen warm water, maar desondanks hebben wij hier een prettig verblijf gehad,
Het verblijf in Gili Meno was inderdaad minder comfortabel en luxe, maar voorafgaand hebben jullie dit duidelijk gemaakt aan ons. Wij kregen een kamer die niet van binnenuit op slot kon, toen wij dit aangaven bij de receptie kregen wij direct een nieuwe kamer die er zelfs nog mooier uitzag, goede service!  Wij vonden dit de minst comfortabele accommodatie, maar het viel ons nog mee eigenlijk 
Tot slot hadden wij in Seminyak een geweldig verblijf in de Club Villas. Veruit het meeste comfortabele en luxe accommodatie. Een villa met eigen zwembad en hele servicegerichte mensen was een fijne afsluiter van onze vakantie. 
 
De organisatie van onze reis was buitengewoon goed. Het viel ons op dat alles heel strak geregeld was en de uitvoering daarvan was heel goed. De informatievoorziening was prima, bij aankomst kregen wij een map met alle nodige informatie en vouchers.  
De gidsen en chauffeurs spraken over het algemeen redelijk goed Engels, de een beter dan de andere dat wel.
Het gedeelte van de reis van Gili Trawangan naar Padanbai verliep wat minder soepel, we moesten lang wachten op de boot en bij Padangbai was het wat chaotisch.
De service van de lokale vertegenwoordiger was super. Eigenlijk liep alles heel voorspoedig en hoefden wij ons geen seconde zorgen te maken of alles goed kwam.

Het leuke van Bali is dat je veel verschillende landschappen ziet en de meest prachtige onderwaterwereld kan ontdekken. Wij hebben gekozen voor een afwisselend programma: met zowel sportieve als ontspannen momenten. 
 
Tabanan is een oase van rust waar je een leuke fietstocht kan doen naar een van de meest bekende tempels van Bali, namelijk Tanah Lot. Het was wel jammer, dat het Engels van de gids niet zo heel goed was; hij vertelde veel, maar wij konden hem moeilijk verstaan.
 
Wij zijn vervolgens doorgereden naar het noorden om te snorkelen bij Menjangan Island, absoluut een aanrader! Wij vonden het prettig dat ons bootje aanmeerde bij het strand en dat wij vanaf daar het water in konden lopen.
 
Ons hoogtepunt van de reis was Munduk, waar je een geweldig uitzicht hebt over de bergen van centraal Bali. De hike die je kunt doen, moet je zeker niet missen, het is echt prima te doen wat betreft intensiteit en het uitzicht is adembenemend! Wij hadden geluk met de gids, deze kon heel goed Engels en was enthousiast om ons van alles te laten zien en te vertellen. Wij hebben hem het hemd van het lijf gevraagd en hij had overal een antwoord op.
 
Daarna zijn wij naar het drukke Ubud gegaan waar wij een fietstocht hebben gedaan. Deze excursie is erg leuk in elkaar gezet en geeft je veel inzicht in het leven van Balinezen, Er wordt veel informatie gegeven op een luchtige en aangename manier en de tour sluit af met een heerlijke lunch. Super leuke excursie die echt het geld waard is!
 
Hierna hebben wij Gili Meno bezocht, en zelfs deze bouwsteen met een dag verlengd. Prachtige plek om tot rust te komen en te genieten van de zon, meer dan dit kan je hier op dit bounty eiland niet doen. Wij vonden het zelf niet het hoogtepunt van onze reis, mede omdat het er relatief druk is met toeristen en hier hadden we ook geen excursies gepland. Desondanks hebben wij genoten van de Gili's.
 
Tot slot zijn wij doorgereisd naar Seminyak om in alle rust en luxe te genieten van onze laatste dagen op Bali.
 
Over de service van Footprint Travel kan ik kort zijn, wij werden aangenaam verrast door de strakke organisatie en planning tijdens onze reis. Wij hebben ons geen moment zorgen gemaakt en alleen maar kunnen genieten van het mooie Bali, hiervoor dank!


 


Indonesië reizen - Waterval bij MundukIndonesië reizen - Landschap van BaliIndonesië reizen - Zonsondergang bij MundukIndonesië reizen - De rijstvelden van BaliIndonesië reizen - Bootjes op Gili MenoIndonesië reizen - Het strand van Gili Meno