Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ineke Stam - 06-05-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis in de voetsporen van Aletta Jacobs was erg geslaagd! We hebben boeiende mensen ontmoet en mooie plaatsen bezocht. Hoewel ik eerder de Borobodur heb bezocht, was dat nu bij zonsopgang en met deze groep een onvergetelijke ervaring. De bijeenkomst op Kartini dag in het  Erasmushuis en de ontmoeting met de Gerwanivrouwen in Jakarta, de Common Room in Bandung met actieve jongeren en vrouwen, op de universiteit in Yogyakarta in gesprek met de staf en studenten, waren zeer interessant.
 
De gidsen voegden veel toe en inspireerden ons veel te leren over het land. Het is boeiend om per gebied andere lokale gidsen mee te maken. Op vervoersgebied was de afwisseling ook prettig, in Aletta's voetsporen namen we de trein van Bandung naar Yogyakarta. Fijn ook dat jullie ons restaurantsuggesties deden, we hebben ze vrijwel allemaal opgevolgd: bijvoorbeeld een lokale warung waar je anders niet zo snel komt. We hadden een mooie groep reizigers, die op de een of andere wijze zeer betrokken bij het thema van de reis en bij elkaar. Al met al: voor herhaling vatbaar!