Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Chris, Joke, Martijn, Nynke, Brenda, Gideon. - 21-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hebben onlangs de beide bouwstenen van de Kalimantan reis gedaan. En wat een fantastische ervaring is dat geweest. Weinig (en vaak geen) toerisme, veel vriendelijke en enthousiaste bewoners, een unieke natuur.
 
De bouwsteen rond Banjarmasin toont het leven in en rond die flinke stad. De hectiek van tienduizenden motorfietsen, het leven in en om de rivier de Martapura, maar ook de prachtige natuur en de Dayak nederzettingen bij Loksado.
 
De goed Engels sprekende vrouwelijke gids heeft ons op deskundige wijze meegenomen naar de highlights (floating market, de diamantmijnen, de kuddes met waterbuffels, etc) maar ook in contact gebracht met lokale gezinnen in verschillende desa’s. Overal werden wij hartelijk ontvangen en vaak als een bezienswaardigheid bekeken (alleen al vanwege het verschil in lichaamslengte!).
 
Het hotel in Banjarmasin is prima, het verblijf in de homestay in Loksado (bij de gids van de trekking) weliswaar eenvoudig maar comfortabel en erg gezellig.
 
Bij de bouwsteen in het natuurpark Tanjung Puting hebben we, zowel vanuit de klotok (boot) als bij de voederplaatsen veel orang-oetangs en andere apen gezien. Een relaxte manier om vanuit de boot en te voet van de bijzondere natuur te genieten. Heerlijke maaltijden, slapen op het dek tussen de oerwoudgeluiden (van onder de klamboe) en een gids die niet uitgesproken raakte over de gewoontes van de apen en (tijdens een nachtwandeling) van vele andere wetenswaardigheden van de natuur van Borneo.
 
Het is voor ons gezin een onvergetelijke ervaring geweest.