Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Annechien Ingen-Housz - 03-06-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Onze vakantie in Zuid-Sulawesi was heerlijk en zo perfect georganiseerd.
 
Als je wat van Sulawesi in betrekkelijk korte tijd wilt zien vind ik de 12 dagen variant Torajalanden een geweldige reis. Elke dag brengt iets totaal nieuws: een wandeling, een overnachting in een stadje waar de gigavleermuizen in de bomen hangen: voor ons de attractie; voor de locale mensen waren wij daar DE attractie. Verder: berglandschappen, kusten, stranden en de laatste paar dagen heerlijk ontspannen bij snorkelen in Bira en wandelen in de bergen van Malino: ooit het rustpunt van Nederlanders die in Makassar woonden (waaronder ik zelf viel).

Bira en Malino vond ik de top locaties; met als kleine kanttekening dat men in Malino onze kamer aanvankelijk niet had schoongemaakt voor de 2e nacht. Bij navraag zei de eigenaar dat hij dat om privacy redenen zo deed, tenzij je anders aangaf. Het is alsnog prima gedaan.
Van de guesthouse stay bij Soppeng had ik gedacht enig contact met de lokale familie te krijgen, maar dat was helemaal niet zo. Eigenlijk gewoon een B&B kamer.

De afwisseling van de excursies was geweldig, en een prima doorbreking van de lange auto-dagen (die uiteraard niet te vermijden zijn). Bij jullie reisbeschrijving was een kleine suggestie over zijderupsen kweek en spinnen bij Soppeng. Dat hebben we ingelast op de dag waarop we vertrokken naar Rentepao. Het was voor de chauffeur nogal zoeken en herhaaldelijk bellen, maar het was erg leuk om alle stappen van rups tot draad te zien.
Bij hetsnorkelen in Bira zou ik reizigers nog aanraden shorts en Tshirts te dragen. Wij lagen voor we het wisten in het water, genoten en verbrandden levend.

De aansluitingen tussen lokale gids en onze chauffeur liep op rolletjes.


 


Indonesië reizen - Fort Rotterdam in MakassarIndonesië reizen - Vrolijke MoslimmeisjesIndonesië reizen - Rijst verbouwen in de sawa'sIndonesië reizen - Wandelen tussen karstbergenIndonesië reizen - Huizen op palen in het Tempe meerIndonesië reizen - De beroemde tongkonans van Toraja-landIndonesië reizen - Het vlakke Tempe-meerIndonesië reizen - Zonsopgang boven het Tempe meerIndonesië reizen - Schepenbouw bij BIra