Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Lauri Bruins - 25-08-2017
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


De accommodaties waren vrijwel zonder uitzondering op prachtige locaties gelegen. Zelf ben ik niet zo gehecht aan luxe, en vond het geen probleem dat er misschien niet altijd warm water was. Sukuh cottage vonden we mooi om het uitzicht vanuit de kamer, en de tuin. In Rumah Kitah kwamen we helemaal tot rust: mooie tuin, fijne ruime kamer, een heerlijk zwembad en goed eten. Tirta Sari in Pemuteran was een klein paradijsje: ruime kamers met de douche in de "achtertuin", zwembad, heerlijk eten, ligging nabij het strand, en de massages in de spa. Kontiki Meno op Gili Meno sprong eruit door het vriendelijke en behulpzame personeel en de ligging op een rustige plek op het eiland.

De excursie achterop de scooter door Yogya is echt een aanrader. Je ziet de stad op een andere manier, de gidsen spreken goed Engels en praten (meestal) openhartig over hun cultuur. Ook aan te raden is de jeepexcursie richting de Bromo. Stoer - bovenop de jeep zittend -, hobbelig en door divers landschap. 
Niet in het programma: maar zelfgeboekt: de Bali Bird Walk in Ubud door gids Su. Je ontsnapt even aan de drukte van de stad, de passie spat er vanaf bij Su, ze ziet alles en weet heel veel. Je kijkt niet alleen vogels, maar ook naar het dagelijkse leven van de Indonesiërs en andere dier- en plantensoorten die je onderweg tegenkomt. Het eindigde met gezamenlijke maaltijd aan het einde van de wandeling in de warung waar je van start bent gegaan.
Wij houden persoonlijk van de natuur, dus alle natuurexcursies vonden wij sowieso prachtig: DE reden dat wij voor deze reis kozen langs vulkanen, watervallen, plantages en koraalriffen :-)

Alles was top geregeld! Planning verliep strak, chauffeurs waren al ruim op tijd voor ons aanwezig en goed op de hoogte van het programma. Onderweg hoorden wij verhalen van andere reizigers dat de organisatie ook heeeeeel anders kan verlopen (met name het vervoer met de boot in Padangbai). Wij waren dus erg blij met onze organisatie!

En vooral: stel je open voor de mensen en hun verhalen. Zo kwamen wij in een aantal bijzondere situaties terecht, die mooie herinneringen op hebben geleverd! De rondleidster in het paleis van Solo liet ons - nadat wij een paar nieuwsgierige vragen hadden gesteld - uitgebreid de Gamelan bekijken en bespelen. Een spontane muziekles bij een bamboe instrumentenbouwer in Munduk. Een vrijwilliger die ons spontaan de ins- en outs van het boeddhistisch klooster naast de Mehdut tempel liet zien. Een gesprek met de eigenaar van het Ecocafe over zijn initiatieven om het milieubewustzijn in Munduk en daarbuiten te verbeteren....enz enz!
 


Indonesië reizen - Vogeltjesmarkt, MalangIndonesië reizen - Ceremonie op BaliIndonesië reizen - Hindu-rituelen op BaliIndonesië reizen - De verse kruiden van IndonesiëIndonesië reizen - Kind met een hindu-offertje op BaliIndonesië reizen - Schildpadje op Gili Meno