Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Corinne Timmermans (gezin met 2 kinderen van 8 en 10) - 31-07-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een hele leuke vakantie gehad. Heel indrukwekkend en hele lieve mensen. De Ceremonie in Tana Toraja waarbij meerdere pas geslachte buffels en varkens te zien waren was wat te veel van het goede voor onze jongste van 8. Jullie gidsen en chauffeurs sprongen hier goed op in, die hielden goed rekening met de kinderen. Daar zijn we wel mee verwend. Het was wel pittig voor de kinderen, vanwege de slechte wegen zaten er lange rijdagen tussen, met name in Centraal Sulawesi.
 
In Togian en vooral Pulisan hebben we fantastisch gesnorkeld, dat was ook erg leuk voor de kinderen. We zagen roggen, octopussen, prachtig gekleurde vissen, noem het maar op. We waren al een keer met de kinderen naar Sumatra en Bali geweest. Misschien zou ik vanwege de afstanden anderen aanraden om alleen Zuid en Noord Sulawesi te doen, zeker met kinderen. Aan de andere kant had ik Centraal Sulawesi ook niet willen missen! Martijn, mijn man, was helemaal weg van Sulawesi. Voor hem kan het niet rustig genoeg zijn. Het is geschikt voor mensen die van off the beaten track houden. Onze kinderen kunnen dat eigenlijk heel goed, die vinden dat avontuurlijke heel erg leuk.
 
Al met al vond ik het heel erg leuk. Het was heel goed geregeld. Als we weer eens gaan, dan neem ik weer contact op met jullie om te kijken wat voor ideeën jullie hebben. Dat vond ik leuk aan jullie, jullie zijn er zelf ook echt geweest en kunnen dan ook echt advies geven.