Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Zwemmen, snorkelen en duiken in Sri Lanka

Je kunt heerlijk zwemmen in de zee van Sri Lanka, zo lang je je maar in het juiste seizoen op het juiste strand bent. De stranden aan de oost- en noordoostkust van Sri Lanka hebben in onze zomerperiode het beste weer en een rustige zee. De stranden in de omgeving van Trincomalee, Uppuveli en Nilaveli zijn het meest bekend. Pasikudah is een prachtig strand voor mensen die van rust houden. De stranden aan de zuid- en zuidwestkust hebben juist in onze winterperiode het beste weer en een kalme zee. Ga dan bijvoorbeeld naar het strand van Mirissa of Unawatuna. Boek met je kinderen een snorkeltocht of ga misschien zelfs met de oudere kinderen duiken, en laat ze zien hoe mooi de wereld ook onder water is. Daarnaast kun je met een boot de zee op op zoek naar walvissen en dolfijnen.
 

Op safari in een van de nationale parken van Sri Lanka

Ga per jeep op zoek naar wilde dieren in een van de nationale parken van Sri Lanka. In Minneriya nationaal park vind je in juli en augustus de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. De enorme groepen olifanten, vaak ook met kleintjes, zullen een onuitwisbare indruk maken op jou en je kinderen. In Yala nationaal park heb je een goede kans op het spotten van een luipaard. Spannend! Als je kiest voor een safari met je eigen privé jeep kun je met kinderen goed op safari. Verliezen je kinderen hun concentratie dan kun je zelf besluiten dat het tijd is om terug te keren en hoef je geen rekening met andere passagiers te houden.
 

Reizen per trein

Reizen per trein is een geweldige ervaring in Sri Lanka. De trein baant zich een weg door een prachtig heuvellandschap met bossen en theeplantages zo ver het oog reikt, onderweg stoppend op kleine stationnetjes. En niet alleen buiten de trein, ook in de trein is van alles te zien. Verkopers met thee, koffie en Srilankaanse lekkernijen, lokale gezinnen die bepakt en bezakt de trein instappen, en vast en zeker contact willen maken. Kinderen zijn populair in Sri Lanka, dus aan aandacht voor het kroost vast en zeker geen gebrek! Let wel op: de deuren van de trein in de halletjes staan open. Dit geeft prettig frisse lucht in de trein, maar hou een oogje op je ‘apenkooiende’ kinderen, zodat ze niet uit het open deur hangen en uit de trein vallen!
 

Fietsen tussen oude koningssteden in Polonnaruwa

In Polonnaruwa vind je prachtig intact gebleven tempelruïnes en uit graniet uitgehouwen Boeddha beelden. Ze liggen relatief dicht bij elkaar en het is dan ook erg leuk om de tempels en beelden per fiets te bezoeken.
 

Apen uit Disney film: Primates Project

Vlakbij Polonnaruwa bevindt zich een apenfamilie (ceylonkroonapen familie) die de hoofdrol speelde in de Disney film the Monkey Kingdom. Tijdens een bezoek aan het Primates Project maak je een wandeling door het leefgebied van deze apensoort en twee andere apensoorten, de hanuman langurs, and purple-faced langurs. Een gids vertelt je van alles over het leven van de apen. Je zult zien dat ze zorg, samenwerking en passie tonen, maar ook hebzucht, jaloezie en agressie uiten. Niets menselijks is hen vreemd! Ook leer je hoe de apen met elkaar communiceren via gebaren, gezichtsuitdrukkingen en geluiden.  
 

Wandelen tussen theevelden en afkoelen onder een waterval in Ella

Ella is prachtig gelegen tussen de groene heuvels vol bossen en theeplantages. Het is hier heerlijk wandelen! En hoe kun je beter het zweet afspoelen dan onder een waterval?
 

Ga naar het einde van de wereld!

Het einde van de wereld bestaat, en bevindt zich in Sri Lanka! In de vroege ochtend wandel je over de hoogvlakte van Horton Plains. Plotseling is daar een gapende afgrond; World's End. Je hebt hier een waanzinnig mooi uitzicht over de laagvlakte tot aan de Indische Oceaan.
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter