De adembenemende Kaieteur Falls in Guyana zijn goed te bezoeken vanuit Suriname. Een klein vliegtuig brengt je binnen een uur vanuit Georgetown naar de grootste one-drop waterval ter wereld. Reizigers die je voor gingen kwamen woorden te kort om de schoonheid van de Kaieteur Falls te omschrijven. Scoor een extra stempel in je paspoort, raak verdoofd van het gebulder van het kletterende water en verblind door deze natuurlijke schoonheid.
Hoogtepunten

Bewonder de Kaieteur Falls in Guyana

Bekijk de hoogtepunten van Georgetown, hoofdstad van Guyana

Steek met de ferry de grens over

Een rondleiding door Nieuw-Nickerie

(prijs op aanvraag) 4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Suriname reizen: Kaieteur Falls in Guyana - Grootste one-drop waterval ter wereld!
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (0)
  Reisschema
  Dag 1: Paramaribo - Georgetown, transfer per bus en boot
  Dag 2: Georgetown, bezoek aan de Kaieteur Falls (met een vliegtuig)
  Dag 3: Georgetown - Paramaribo, transfer per bus en boot met een bezoek aan Nieuw-Nickerie
  Dag 4: Paramaribo
  Kaart reis
  Hotel & Vervoer
  Accommodaties
  Georgetown
  Het hotel in Georgetown ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van winkels en het uitgaansgebied. Het hotel is eenvoudig en heeft nette kamers met airconditioning, warm water en biedt gratis wifi aan. De vriendelijke en behulpzame staf staat je graag te woord als je vragen of bijzondere wensen hebt.
   
  Paramaribo
  We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

  Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
    Vervoer
  Het vervoer tijdens deze reis is uitstekend geregeld. Je wordt opgehaald bij je hotel. Vanuit Paramaribo brengt een comfortabele bus je naar Georgetown, Guyana. Onderweg is er veel te zien dus je hoeft je niet te vervelen. Door een aantal stops onderweg, de grensformaliteiten en de oversteek met de ferry duurt de totale reis van Paramaribo - Georgetown (en vice versa) ongeveer 12 uur. De vlucht naar de Kaieteur Falls is inbegrepen in de tour, de vluchttijd van een enkele reis is ongeveer één uur.  
   
  Let op: Zorg voor vertrek uit Nederland dat je beschikt over een Multi Entry visum voor Suriname. Een Toeristenkaart is niet voldoende als je meerdere keren Suriname wilt inreizen. Regel voor je vertrek het juiste visum om gedoe aan de grens te voorkomen. Lees meer over Visum Suriname.
   
  Prijzen
  Suriname reizen: Kaieteur Falls in Guyana - Grootste one-drop waterval ter wereld!
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 522,- p.p.€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.
  De hier vermelde prijzen zijn vanaf prijzen, omdat we reizen op maat maken, kan jouw reisvoorstel andere transporten, excursies of hotels bevatten. De prijzen zijn een indicatie, de Suriname reizen worden op maat gemaakt. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt de prijs voor een eenpersoonskamer automatisch berekend. Op aanvraag wordt triple room berekend, met een derde bed (mogelijk is dat een stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de vakantieperiodes, rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en lokale feestdagen berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
  Extensies
  Excursies
  ParamariboExcursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van BraamspuntDolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
  Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
   
  N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

  Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
  Excursie 2: Vaar over de WarappakreekVaar over de Warappakreek
  Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
   
  NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

  Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  KIDS€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
  ADULT€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
  Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en FrederiksdorpKoffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
  In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

  Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  ADULT€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
  KIDS€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
  Excursie 4: Quad en Ziplining TourQuad en Ziplining Tour
  Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
   
  Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
   
  Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
   
  Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

  Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage PeperpotFiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
  Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

  Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij ParamariboZeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
  Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
   
  Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

  Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
  Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spottenSchildpadden én dolfijnen spotten
  In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
   
  Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

  Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
  Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van JodensavanneBezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
  In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

  Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
  Van dag tot dag
  Impressie
  Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -
   

  Blogs over Suriname


  Sluiten