Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sanne Tuijtel-Koelman - 18-05-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Dit was een fantastische reis, super geregeld. Amper tijd om ons af te vragen waar we onze gids/chauffeur zouden zien of hij/zij stond al voor onze neus. We hoefden dus alleen maar na te denken over waar we onze camera op moesten richten en wat we wilden eten.


Prima verzorgde accommodaties, overal vriendelijk ontvangen, nette faciliteiten.
De accomodaties van Bukit Lawang en Tangkahan waren erg leuk vanwege de locaties en de manier waarop de kamers/cottages zijn opgezet.
 
Op Pulau Weh verbleven we bij Freddy, wat een fantastische ambiance daar. Erg genoten van zijn gastvrijheid. Heel bijzonder de aandacht waarmee hij zijn gasten behandelt. We hebben meegegeten met het buffet wat hij met zijn medewerkers elke avond met veel aandacht serveert. Ook erg leuk hoe hij kort even een "toespraak" houdt waarin hij uitlegt welke lekkernijen ze hebben gekookt voor ons en ook elk koppel even persoonlijk aanspreekt over hoe hun dag is verlopen, hij weet precies wat voor activiteiten je hebt gedaan. Chapeau!!


Erg bijzonder de wandeling door Gunung Leuser, veel geluk gehad en 6 Orang Oetans gezien en nog vele andere apen. Wij hebben gekozen voor de vroege wandeling (zoals in jullie reisbeschrijving). Daar waren we erg blij om.
We zijn de hele tocht niemand tegen gekomen en konden dus volop genieten van de betoverende Orang oetans. Terwijl we het einde van de tocht naderden zagen we andere toeristen met groepjes tegelijk het park in komen en werd de koelte van de ochtend ook verdreven door de drukkende warmte. Even afzien van het vroege opstaan was het dus dubbel en dwars waard!
 
Ook het olifanten wassen was erg leuk, alleen was het wel erg druk met toeristen. Ook allemaal mensen die alleen kwamen kijken. Dat vonden we wel wat jammer. Ook vonden we het wat vreemd dat voordat de olifanten het water in gingen de verzorgers tot aan hun oksel in de olifanten zaten om de mest te verwijderen. Het zal vast een reden hebben (anders staan we met z'n allen de olifanten te wassen met water vol met mest ofzo) maar was toch wat apart om te aanschouwen.

Alles was van A tot Z fantastisch geregeld. Bijzonder vriendelijke vertegenwoordigers, met name complimenten voor onze chauffeur Armen die bijzonder vriendelijk en behulpzaam was, prima engels sprak en bovendien ook aangenaam reisgezelschap, en eerder al complimenten aan Freddy.
Zeer volledige reisbeschrijving, ook

Fantastische reis, perfect geregeld. Mooie combinatie tussen avontuur en relaxing. Wat een voorrecht om de Orang oetans van zo dichtbij mee te kunnen maken, te kunnen knuffelen met Olifanten maar ook wat te ontdekken over de cultuur en geschiedenis van Sumatra en niet te vergeten de prachtige uitzichten onderweg.

 


Indonesië reizen - Gunung LeuserIndonesië reizen - Orang-oetangs in Gunung Leuser Nationaal ParkIndonesië reizen - Orang-oetang met jongIndonesië reizen - Orang oetang met jongIndonesië reizen - Indonesië reizen - Olifanten in TangkahanIndonesië reizen - Olifanten wassen bij de rivierIndonesië reizen - TangkahanIndonesië reizen - Een waterdouche in TangkahanIndonesië reizen - TangkahanIndonesië reizen - De Sibayak-vulkaan bij BerastagiIndonesië reizen - De krater van de SibayakIndonesië reizen - Indonesië reizen - In de kraterIndonesië reizen - Karo-Batak traditioneel huisIndonesië reizen - Sipiso=piso waterval bij TobameerIndonesië reizen - Tradioneel huis bij Toba meerIndonesië reizen - TobameerIndonesië reizen - Zonsondergang boven strand van WehIndonesië reizen - Boot op huis in Banda Aceh